Pripravujeme pre vás čerstvé, sezónne a lokálne jedlá. Pracujeme predovšetkým so surovinami z nášho okolia, bez zbytočných obalov.
Čo všetko ponúka naša kuchyňa?
V teplejších mesiacoch prevádzkujeme letnú terasu s kapacitou 20 miest.
Každý deň pripravujeme iné menu zložené z predjedla, polievky, troch hlavných jedál (z ktorých je jedno vždy vegetariánske) a dezertu. V prípade potreby sa radi prispôsobíme vašim požiadavkám v súvislosti s alergiami.
V prípade, že nie ste ubytovaným hosťom penziónu je rezervácia na stôl nutná na telefónnom čísle 0903 771 662 a môže a nemusí byť prijatá na základe obsadenosti penziónu. Rezervácie na večere prijímame do 11.00 hod. v daný deň.
Potraviny, ktoré sú súčasťou jedla, sú zo 60% dopestované alebo chované v Telgárte (zelenina, ovocie, strukoviny, mäso). Keďže je Penzión u Hanky rodinným penziónom, k hosťom sa pristupuje ako k hosťom rodiny a preto je každá porcia čerstvo pripravená bez použitia polotovarov. Základné termíny vystihujúce kuchyňu sú čerstvosť, sezónnosť a spojenie s regiónom/lokalitou.
Raňajkový bufet je pripravený podľa spomienok na detstvo a preto vždy pozostáva z čerstvého chleba pripraveného z 10 ročného kvásku a celozrnnej, čerstvo namletej múky. Pečivo je pre nás kľúčové a pečieme aj domáce rožky a sladké pečivo.
Bylinkový čaj namiešaný podľa vlastného receptu z lokálnych bylín si môžete osladiť medom, ktoý nám dodáva miestny včelár.
Polpenzia obsahuje raňajky z lokálnych surovín, s domácim chlebom, džemom a produktmi z okolia Telgártu. Večera je dvojchodová – polievka a výber z troch hlavných jedál, z ktorých je jedno vegetariánske. V prípade záujmu je možné k večeri doobjednať dezert podľa dennej ponuky alebo predjedlo.